Thérèse Andersson Lewis, regissör

Thérèse Andersson Lewis

Thérèse Andersson Lewis

Regissör, Gycklarspelet: FÖR UNG FÖR ATT VA' KUNG

Jag heter Thérèse Andersson Lewis och regisserar FÖR UNG FÖR ATT VA’ KUNG samt spelar rollen som Doris i SOL & VÅRAREN som jag även koreograferar och assisterar som biträdande regissör.

Jag är musikalartist & skådespelare och har bland annat gjort Eliza i My Fair Lady på GöteborgsOperan, Sandy i Grease, Nils Holgersson i musikalen Nils Holgerssons underbara resa, för att nämna några.
År 2001 blev jag nominerad till musikalpriset Guldmasken för rollen som Mimi i RENT på Göta Lejon.

Jag älskar att stå på scenen men tycker också om processen och arbetet bakom en produktion. Jag har koreograferat och regisserat flertalet uppsättningar tex; På Flygande Fot, samt Varité Va’ Ni Vill för Cirkus Cirkör, slutprojektet Snippets på Stockholms Dramatiska högskola, och regiassisterade på Stadsteatern i Stockholm i Ronja Rövardotter.
Våren 2016 spelar jag huvudrollen Erika Leijon i SVT:s nya komediserie; Vårdgården.
Jag är sopran med förkärlek för Melodifestivalen, där jag medverkat som solist med rock/operalåten When You Need Me 2008, och två gånger med gruppen Pay TV som fick en långkörare med Trackshiten ”Trendy Discoteque”.

Min häftigaste teaterupplevelse:

”Visuellt var det när jag som 15-åring såg min första musikal: Ringo. Då visste jag exakt vad jag skulle bli som vuxen, musikalartist!
My Fair Lady var sceniskt det häftigaste jag upplevt då jag gjorde rollen som Eliza Doolittle på Göteborgs Operan, och träffades av en pil i hjärtat från en staty, min nuvarande man Trevor Lewis!”

Denna webbplats använder cookies. Mer information

Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen, och genom att använda webbplatsen eller trycka på OK tillåter du detta.

Stäng