Teaterdirektören berättar

Hejsan,

Jag heter Mikael Reuterberg, tänkte berätta lite kort om hur jag fick idén till Kronhusteatern.

Det är sommar 2013; Med strosade steg går jag genom vackra sommarGöteborg. Från ett pulserande Avenyn bär det ner mot räkdoftande Hamnen, men plötsligt stannar jag och blir tankfull, jag står nu vid Kronhuset & Kronhusbodarna.

– Vad här är tyst och öde… Hur kan det komma sig att denna vackra plats är helt nedstängd en tidig sommarkväll? 

Som gammal entreprenör och teaterdirektör, var det här jag kom på idén till att starta Kronhusteatern. Efter många ihärdiga möten och uppvaktningar inom staden och bygga ett team, har nu projektet äntligen tagit form.

Hela projektet bygger på att få stöd och skapa samarbeten för att kunna nå våra mål; att skapa en ny mötesplats med hög konstnärlig kvalité som inkluderar och engagerar till ett pris som alla har råd med.

Vi har inledda samarbeten med företagare, kommun och region. Vi söker efter fler samarbeten och stöd och du får gärna kontakta oss om detta. Med fler samarbeten kan vi öppna Kronhusteatern för fler och alla grupper i samhället. Riktigt roligt är att vi har tagit beslut om att erbjuda barn och ungdom en speciell kultursatsning med ett kraftigt subventionerat biljettpris.

Vårt mål och syfte med Kronhusteatern att erbjuda Göteborg, regionen och tillresta turister på en spännande och lustfylld repertoar i en unik historisk miljö. Och att skapa och generera glädje, tillhörighet i ett samhälle som bygger på solidaritet och jämlikhet.

Vi hoppas att Kronhusteatern kommer bli en folklig och välbesökt mötesplats, samt ett återkommande event som angår hela Västra Götalandsregionen.

Jag och alla medarbetare önskar er alla riktigt varmt välkommen till premiärsäsongen av Kronhusteatern.
Tillsammans med publiken hoppas vi kunna bjuda på oförglömliga sommarupplevelser.

Mikaels signatur trp

 

 

 

 

Vill du veta mer om Mikael? Besök sidan på Wikipedia!

This website uses cookies More information

This website uses cookies to enhance the experience. By using the website or clicking OK you allow this.

Close