Kära publik och alla ni som deltog i Kronhusteaterns förverkligande under 2016!

Detta genomfördes till stor del med egna personliga investeringar och trots lysande recensioner med en publik som var lyrisk, så blev det tyvärr ett tungt ekonomiskt bakslag.

Därför startade vi Kronhusteaterns ideella förening med hopp om att kunna fortsätta bedriva verksamheten, för att tillsammans med stöd och samarbeten arbeta för att Kronhusteatern skulle kunna fortsätta spela familjeföreställningar i Kronhuset på somrarna.

Eftersom vi inte fått något gehör från dem som sitter på besluten; stad och region m.fl., har nu styrelsen under våren 2018 bestämt att lägga ned planerna på fortsatt verksamhet. Utan medel går det tyvärr inte bedriva någon rörelse med de höga kostnader som det innebär att hyra in sig i Kronhuset och producera högkvalitativa produktioner för barn och vuxna.

Vi som har drivit detta är eldsjälar och hoppas att det finns andra aktörer som orkar, vågar satsa och vill ta över stafettpinnen för framtiden.

Vi; AnnikaKristofferVeronika och Mikael, säger tack än en gång för ert engagemang och intresse.

Välkommen till Kronhusteatern!

– Göteborgs nya sommarscen –

Hej kära publik – gamla och nya vänner!kollage-sol-vararen

Vi fick ett underbart gensvar sommaren 2016, och du var antagligen en bidragande del i denna upplevelse. Stort tack för detta!

3 produktioner, 62 föreställningar med över 4 500 besökare varav 1450 var barn och ungdom. Det talar sitt tydliga språk – Kronhusteatern behöver finnas och fortsätta levandegöra Göteborgs äldsta kvarter.

Hur ser då framtiden ut för Kronhusteatern? Trots stor uppmärksamhet och mycket fint mottagande bland press och publik tvingades produktionsbolaget som finansierade Kronhusteatern i konkurs efter sommaren. De stora kostnader, för att starta upp en ny teater, personalen samt hyran blev helt enkelt för stora i relation till de intäkter som kom in etc.

Det ska belysas att Kronhusteatern inte fick några bidrag från stad eller region. Satsningen var helt privatfinansierad med endast ett mindre men betydelsefullt stöd från Näringslivsgruppen och Göteborg och Co.

Medarbetare för Kronhusteatern har startat en ideell förening som har för avsikt att driva verksamheten vidare för kommande säsonger. Vi kommer genom föreningen söka stöd från stad och region och hoppas på positiv respons, samt att vi hittar ett fungerande samarbete med Göteborgs Wind Orchestra som innehar hyreskontraket för Kronhuset.

Kulisserna till Kronhusteatern ligger just nu på Kronhusets vind och vi hoppas att de kommer ställas upp igen för nya äventyr. Vi arbetar för fullt med planering och förberedelser inför nästa säsong: gör utvärderingar, slipar ledningen och inleder nya möten och kontakter. Vi kommer att hålla er uppdaterade om vad som händer och sker framöver.

För oss lever Kronhusteatern i allra högsta grad.

Varma hälsningar Mikael, Annika, Kristoffer, Veronika och Anne-lie och alla andra som finns med oss!

Tack för en fantastisk säsong!

Sommaren 2016

En fantastisk säsong är till ända, vi hoppas ni har njutit lika mycket som vi har av den här tiden.

Vi bjuder på ett bildspel ur våra olika produktioner och drömmer oss tillbaka till hur den lille kungen lärde sig räkna, eller när listiga hustrun Ellen satte planen i verket och avslöjade den illfundige Brodern…

Häng med oss i vänföreningen nedan så får du veta vad som händer framöver!

Bli en av Kronhusteaterns vänner!

Vi har haft en underbar säsong i Kronhuset med publik, medarbetare och alla samarbetspartners, och vi vill gärna fortsätta på denna resan! Därför gör vi nu dels en namninsamling där vi samlar underskrifter för att hjälpa vår röst i arbetet framåt, dels har vi startat den ideella föreningen Kronhusteaterns vänner.

Skriv gärna under listan för att få Kronhusteatern att vara kvar i huset, och fyll gärna i era uppgifter för att få information om Kronhusteaterns vänner. Ni förbinder er inte till något mer än att vi får skicka ett mejl med information om föreningen, ni väljer därefter själv om, och i så fall hur, ni vill stötta denna verksamhet.

Ja, jag vill gärna få information om Kronhusteaterns vänner!

<form method="POST" action="http://gansub.com/s/dNpkJM2KyIHi4iVZ3/"> <label for="email">E-postadress</label> <input type="text" id="email" name="email" /> <label for="first_name">Förnamn</label> <input type="text" id="first_name" name="first_name" /> <input type="hidden" name="gan_repeat_email" /> <input type="submit" value="Ja tack!" /> </form>

Till namninsamlingen

Återigen skapas historia i det berömda Kronhuset!

I fantastiska Kronhuset i hjärtat av Göteborg tar Kronhusteatern form. Kronhusteatern är ny som teater, men har funnits i teaterdirektörens tankar länge:

”Vad här är tyst och öde… Hur kan det komma sig att denna vackra plats är helt nedstängd en tidig sommarkväll?”

Dessa tankar for igenom teaterdirektören Mikael Reuterbergs huvud när han gick igenom området sommaren 2013.

Det var fröet som började gro, och nu står vi inför fullbordat faktum, teatern som började planeras för tre år sedan är nu i full gång – läs gärna hela berättelsen här.

Teaterdirektör Mikael Reuterberg klipper bandet

Teaterdirektör Mikael Reuterberg klipper banden vid invingningen av Kronhusteatern.

Bild på del av vårt smörgåsbord

På Kronhusteatern vill vi att alla sinnen ska få en upplevelse, både för gammal och ung, vi har därför föreställningar som riktar sig både till barn, Familjeföreställningen ”Gycklarspelet: För ung för att va’ Kung?”, och lite äldre publik, gästspelet ”Komisk opera extravaganza: The Bear” och skrattfesten ”Sol & Våraren”.

Dessutom erbjuder vi dig att njuta av fantastiskt god mat och god dryck i samband med våra föreställningar. Tillsammans med Café Kronhuset erbjuder vi supébiljetter med mat och dryck i bästa 1600-tals anda.

Varmt välkommen att fröjda dina sinnen med oss!

Följ med bakom kulisserna!

<iframe width="1280" height="720" src="https://www.youtube.com/embed/YnNyVc1T1nQ?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Grattis Opera Estrad!

Grattis Opera Estrad!

Premiär på The Bear I torsdags hade Kronhusteaterns gästspel från Opera Estrad premiär på föreställningen The Bear. På plats i den näst intill fulla salongen fanns också Göteborgs Postens recensent Magnus Haglund. Läs hans fina recension av föreställningen. Missa inte...

Invigning av Kronhusteatern

Invigning av Kronhusteatern

Kronhusteatern bjuder DIG till invigningen!     Den 28 juni klockan 16.00 - 17.00 är dags att med pompa och ståt inviga Göteborgs nya sommarscen. Kom och se smakprov på sommarens tre föreställningar. Träffa skådespelare, sångare, musiker och personal. GRATIS...

Vi riktar ett stort tack till Opera Estrad!

Opera Estrad har på ett fantastiskt sätt inlett säsongen 2016 på Kronhusteatern. Detta har de gjort med en spännande föreställning där operasångare och döva skådespelare tillsammans har gestaltat William Waltons the Bear.

Vi önskar Opera Estrad all lycka till i framtiden!

Thomas Sonefors, Niklas Älgen Andersson, Rebecca Drammeh

Stort tack till För ung för att va’ Kung?

Stort tack alla inblandade för en fantastiskt fin insats i vår barnföreställning. Publiken har gett oss fina ord och barnen har suttit som trollbundna.

En underbar föreställning i helt rätt byggnad!

Denna webbplats använder cookies. Mer information

Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen, och genom att använda webbplatsen eller trycka på OK tillåter du detta.

Stäng