Carolina Sandgren

Carolina Sandgren

Carolina Sandgren

Spelar rollen som "Ellen" i Sol & våraren

Carolina Sandgren är Göteborgs Operans primadonna med ett 50 tal roller i bagaget. Hon har gästat flera operahus som Kungliga operan, operan i Köpenhamn, Malmö, Prag, Essen, Weimar, Welsh National opera och Drottningholms slottsteater.
Hon har samarbetat med flertalet symfoniorkestrar som GSO och St Petersburgs philarmonien.
Hon är hedersmedlem i GWO och har mottagit Göteborgs stads förtjänsttecken 2013.
Carolina gillar crossover och har samarbetat med Magnus Rosen (som hon har bandet The World Changes med) Carl Einar Häckner och Stefan Odelberg för att nämna några.
Hon finns dokumenterad på flertalet cd och tv inspelningar bla. Cozmoz (Manus Ola Ström och Per Dunsö), Julkalendern; När karusellerna sover (Manus Hans Alfredsson)
I teater sammanhang medverkade Carolina i Tiden är vårt hem av Norén i ensemblen Norén på Österlen tillsammans med Göran Stangertz och Henric Holmberg. Hon spelade oxå Elvira Madigan (Regi Hans Alfredsson) då hon kom in sjungandes från hästryggen.

Carolinas häftigaste teaterupplevelse:

Häftigaste teater upplevelsen som jag tittat på är nog Stormen på Göteborgs stadsteater, då publiken fick stå på scenen som var gjord som en stor segelbåt. Gillar när publiken blandas in i spelet och inte bara sitter och tittar.

Min egen häftigaste föreställning är när jag gjorde Tosca på Göteborgs Operan. Härlig operadramatik!

Denna webbplats använder cookies. Mer information

Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen, och genom att använda webbplatsen eller trycka på OK tillåter du detta.

Stäng