Ulrika Wolff

Ulrika Wolff

Ulrika Wolff

Scenograf

Jag heter Ulrika Wolff och är Kronhusteaterns scenograf, jag designar Kronhusteaterns scenhus samt gör scenografi och kostymerna till Gycklarspelet: FÖR UNG FÖR ATT VA’ KUNG och Skrattfest med sång och musik: SOL & VÅRAREN.

Jag kommer från Stockholm och arbetar med scenografi, kostym, dekormåleri och utställningsformgivning. Mina arbetsplatser har bl.a. arbetat på Kungliga Slottet, Liljevalchs konsthall, Barnpalatset, Kungliga Operan, SF film, Wermlands operan, Fria Teatern, Vadstena Akademien, Teater Lasse i Parken, Vasamuseet, Birkamuseet, Historiska museet mfl.

I arbetet med Kronhusteatern har jag låtit mig inspireras av konstruktionen av en 16 och 1700-tals teater. Scenrummet har en mobil och rustikt känsla och där dekormåleriet och illusionen leker med perspektivet och olika material. För mig är; musik, konst, arkitektur, blommor och människor ständiga inspiratörer.

Min bästa teaterupplevelse:

Min starkaste teaterupplevelser är ”Häxjakten” på Stockholms Stadsteater och Téatre du Soleil´s film ”Molière”.

Denna webbplats använder cookies. Mer information

Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen, och genom att använda webbplatsen eller trycka på OK tillåter du detta.

Stäng